Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice ed. 2-a 2017Comisia Sportiva a Retromobil Club România a prezentat calendarul editiei 2017 a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice. C.R.R.V.I a debutat în 2016, iar pentru 2017 organizatorii au pregatit o serie de premiere. Acesta va avea noua etape, dintre care doua noi, un nou sistem de punctaj pentru clasamentul general, dar si în premiera o clasa dedicata modelelor Dacia produse pâna în 1987, atestate ca vehicul istoric.

Raliurile de Regularitate nu sunt o noutate pentru România, dar în 2016 a fost pentru prima data când etapele traditionale desfasurate independent sau ca parte a unor alte evenimente au fost coagulate de catre Comisia Sportiva a RCR într-un campionat national asa cum se întâmpla de altfel, în toate tarile cu o miscare retro dezvoltata. Acest lucru a avut darul de a creste interesul pentru acest gen de competitii, fapt reflectat prin prezenta unui nucleu solid de echipaje la toate etapele, dar si prin atragerea unor participanti noi spre competitiile de regularitate, ceea ce a generat si o mediatizare extinsa pe toate canalele.
Spre deosebire de competitiile de viteza, raliurile de regularitate permit participarea cu masini fara o pregatire speciala pentru siguranta deoarece se desfasoara pe drumuri publice sau închise circulatiei, dar la viteze medii impuse (50 km/h pe drumuri deschise circulatiei, respectiv pâna la 80km/h pe drumuri închise sau circuite) si în conformitate cu toate prevederile codului rutier în vigoare. Din acest motiv raliurile de regularitate reprezinta o modalitate activa de relaxare alaturi de prieteni sau familie, fiind o competitie care care pune accent pe perspicacitate, un calcul minutios al timpilor de etapa si multa pasiune.

Organizarea unui campionat dedicat Raliurilor de Regularitate pentru vehicule istorice a fost un pas firesc pentru dezvoltarea miscarii retro din tara noastra dat fiind numarul tot mai mare de vehicule istorice atestate în România, efervescenta ce s-a reflectat si prin cresterea numarului de evenimente locale si nationale. O consecinta a acestui succes o reprezinta cererea unor noi organizatori de a fi prezenti în calendarul CRRVI, doua fiind din acest punct de vedere noutatile sezonului 2017: Retro Rally Transalpina si Danube Delta Rally.
Pentru prima data România are trei etape FIVA B, si o etapa – Romania Rally Challenge (Sibiu) înscrsisa deja în calendarul FIVA A international.
De remarcat este faptul ca Moldova Classic Rallycare se va desfasura la Bacau între 16 si 18 iunie în paralel cu etapa Raliul Moldovei din Campionatul National de Raliuri, fiind pentru prima data când un eveniment automoblistic este desfasurat sub patronajul comun al ACR (Autoritatea Sportiva Nationala FIA)/RCR (Autoritate Nationala FIVA)/ FRAS (Federatia Româna de Automobilism Sportiv).

2017 aduce în premiera si constituirea unei „clase nationale” dedicata concurentilor care participa cu vehicule de fabricatie autohtona marca Dacia fabricate pâna în 1987 si atestate ca vehicule istorice. Iar din punctul de vedere al regulamentului, pentru punctajul final al clasamentului vor fi luate în considerare cele mai bune 6 rezultate din 9.

Informatii precum si alte detalii pentru participanti si/sau alte persoane interesate se pot obtine la adresa de e-mail comisiasportiva@retromobil.ro.
Calendarul CRRVI 2017
28-30 aprilie Old Cars Rally Prahova (Bucuresti)
26-28 mai Castle Rally Tg Mures (Tg Mures) (international)
16-18 iunie Moldova Classic Rally (Bacau)
29 iunie – 1 iulie Danube Delta Rally (Tulcea) etapa FIVA B
28-30 iulie Retro Rally Transalpina
17-19 august Romania Rally Challenge (Sibiu) etapa FIVA A (international)
1-3 septembrie Carpati Retro (Cluj-Napoca) etapa FIVA B
15-16 septembrie Kronstadt Classic Rally (Brasov)
23 septembrie Raliul Memorial Giurgiu 1904 (Bucuresti) etapa FIVA B