Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice ed. 3-a 2018Comisia Sportiva a Retromobil Club România a prezentat calendarul editiei 2018 a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice. C.R.R.V.I a debutat în 2016, iar pentru 2018 organizatorii au pregatit o serie de premiere. Acesta va avea sapte etape, un nou sistem de punctaj pentru clasamentul general.

Raliurile de Regularitate nu sunt o noutate pentru România, dar în 2016 a fost pentru prima data când etapele traditionale desfasurate independent sau ca parte a unor alte evenimente au fost coagulate de catre Comisia Sportiva a RCR într-un campionat national asa cum se întâmpla de altfel, în toate tarile cu o miscare retro dezvoltata. Acest lucru a avut darul de a creste interesul pentru acest gen de competitii, fapt reflectat prin prezenta unui nucleu solid de echipaje la toate etapele, dar si prin atragerea unor participanti noi spre competitiile de regularitate, ceea ce a generat si o mediatizare extinsa pe toate canalele.
Spre deosebire de competitiile de viteza, raliurile de regularitate permit participarea cu masini fara o pregatire speciala pentru siguranta deoarece se desfasoara pe drumuri publice sau închise circulatiei, dar la viteze medii impuse (50 km/h pe drumuri deschise circulatiei, respectiv pâna la 80km/h pe drumuri închise sau circuite) si în conformitate cu toate prevederile codului rutier în vigoare. Din acest motiv raliurile de regularitate reprezinta o modalitate activa de relaxare alaturi de prieteni sau familie, fiind o competitie care care pune accent pe perspicacitate, un calcul minutios al timpilor de etapa si multa pasiune.

Organizarea unui campionat dedicat Raliurilor de Regularitate pentru vehicule istorice a fost un pas firesc pentru dezvoltarea miscarii retro din tara noastra dat fiind numarul tot mai mare de vehicule istorice atestate în România, efervescenta ce s-a reflectat si prin cresterea numarului de evenimente locale si nationale. O consecinta a acestui succes o reprezinta cererea unor noi organizatori de a fi prezenti în calendarul CRRVI.
Pentru prima data România are trei etape FIVA B, si o etapa – Romania Rally Challenge (Sibiu) înscrsisa deja în calendarul FIVA A international.

Informatii precum si alte detalii pentru participanti si/sau alte persoane interesate se pot obtine la adresa de e-mail comisiasportiva@retromobil.ro.
Calendarul CRRVI 2018
1. Old Cars Rally Prahova 27-29 apr
2. Castle Classic Rally Tg Mures 25-26mai
3. Moldova Classic Rally 8-9 iunie
4. Sibiu Rally Challenge 16-18 august
5. Raliul Carpati Retro 31aug-2sep
6. Kronstadt Clasic Rally 14-16sep
7. Raliul Memorial Giurgiu 1904 29sep