Buburuzele ne-au invadat

 

2010-07-28

Sunt micute, dar cochete, desi unele sunt foarte batrane. Sunt bine intretinute, iar stapanii le dau o atentie deosebita. Este vorba despre celebrele broscute. Adica masinutele Volkswagen, care si-au dat intalnire la Tirgu-Mures la "Bug Fest". Zeci de proprietari de astfel de bijuterii din Romania, dar si din alte tari s-au distrat pe cinste in acest week-end la Tirgu Mures. in plus, au oferit un spectacol deosebit. Este vorba despre parada broscutelor, dar si un exemplu de devotament si afectiune a omului fata de masina.

Dupa ce s-au intstalat pe malul Muresului, proprietarii de broscute s-au pus pe povesti si distractie. si chiar au multe povesti. in spatele fiecarei masinute se poate scrie o legenda si cel putin o intamplare inedita. Asa se leaga prietenii, dar mai ales o solidaritate a broscarilor. Dupa prima zi de acomodare, proprietarii masinilor s-au gandit sa le faca si targumuresenilor o bucurie. si-au aliniat masinile-bijuterii si au pornit mandri intr-o parada prin oras. Sa vada toata lumea!
Pe langa spectacolul cu masini a fost desigur si unul de frumusete. O trupa de majorete din Ungaria au uimit publicul cu maiestria lor. si fetele si masinile au primit nota zece de la, din pacate, putinii spectatori care au venit la parada. Aceasta prima editie a Bug Fest a fost considerata un succes de catre organizatori.
Atractia paradei a fost o "batrana doamna" din Constanta. O masina care cu siguranta a iesit in evidenta. Desi are peste 60 de ani si a facut un razboi, a stat o vreme prin Egipt, masina se tine inca bine, chiar foarte bine.
A fost prima editie a paradei internationale a broscutelor. Pe a caror proprietari ii recunosti de departe: sunt extrem de grijulii cu tot ce este in jur pentru ca au invatat asta zeci de ani cat si-au ingrijit frumoasele si ineditele masini. O pasiune care nu este chiar ieftina. Dar care, pe langa intalnirile deosebite, care pot lega prietenii pe o viata, aduc satisfactia iesirii din anonimat. Multi dintre proprietarii unor astfel de masini merg la intalnirile organizate impreuna cu copiii. Pentru a le inocula "spiritul buburuzei".


Sursa: tvmures.ro
Numar de vizite: 3302