Retroparada Toamnei 2013 - Targu Mures

Veterana masinilor muresene, vedeta “Retro Paradei Toamnei”


Zi de Zi - 21 octombrie 2012
Cea mai veche masina inscrisa in circulatie din judetul Mures, un Citroen construit in urma cu 80 de ani, a fost capul de afis al „Retro Paradei Toamnei”, manifestare care a avut loc sâmbata, 20 octombrie, in parcarea din fata Promenada Mall Târgu-Mures, in organizarea ClassicCarClub.ro, la care au participat aproape 40 de autoturisme vechi. Citroen AC4 din 1932 Proprietarul autoturismului, Laszlo Robert, a afirmat ca a achizitionat bijuteria pe patru roti in urma cu patru ani, pretul tranzactiei fiind secret. “Masina este un Citroen AC4 din 1932, adus in tara in 2008. O am de atunci, de când a fost adusa in România si nu este de vânzare. Este cea mai veche masina inscrisa in circulatie din judetul Mures”, a declarat Laszlo Robert. Acesta are mare grija de autoturism, scos la plimbare doar in conditii meteorologice propice. „tin masina in garaj, ma mai plimb prin oras cu ea, saptamânal sau cel putin o data pe luna, când vremea tine cu noi pentru ca nu este recomandat ca aceste masini sa se scoata din garaj pe vreme ploioasa. Toata lumea care ma cunoaste imi spune ca ii place masina si toti prietenii si cunostintele vor sa vina cu mine, la plimbare”, a spus proprietarul celei mai vechi masini din judetul Mures, fost programator de profesie.

Sursa: Zi de Zi
Régi járgányok Marosvásárhelyen


vasarhely.ro - 21 octombrie 2012
Reggel azzal a gondolattal ébredtem, hogy ha nem lesz legalább egy Wartburg kiállítva, nem éri meg felkelnem az ágyból. Ezen a hétvégén, szombaton régi autó kiállítás volt a Promenada Mall parkolójában. Ritka látvány. A gépkocsi kedvelőket visszarepíti a múltba, a klasszikus formatervezéshez, vonalvezetéshez, és a lényegesen kevesebb lóerőhöz. A több tíz éves gépkocsik látványa mindig azt a benyomást kelti, hogy valaki sok-sok éven keresztül becsben tartotta járművét, féltve vigyázta, hogy ne látszódjon meg az idő foga rajta. Volt azért olyan darab is kiállítva, ami irigyelni való állapotban volt. Való igaz, a boldog tulajdonosa most is ronggyal törölgette róla a port. Hja, mikor fogunk mi is így ügyelni mostani járgányainkra?

Sursa: vasarhely.ro
Retrójárművek díszszemléje Marosvásárhelyen


Nepujsag - 21 octombrie 2012
A ötvenes-hetvenes évek világát, hangulatát idézték fel szombaton a Promenada Mall parkolójában kiállított veteránautók. Maros megye legrégebbi és emiatt igencsak értékes járműveit tették közszemlére a büszke tulajdonosok. A közel harminc kiállított, egyedi darab tulajdonosaik számára nem egy autót jelentenek, amivel az ember eljut ide vagy oda, igazi kincsként, értékes ékszerként őrzik, óvják ezeket. Eső, hó nem érheti, télen ki sem viszik a garázsból a retrójárművet. Az Őszi retróparádé nevet viselő rendezvényt szombaton nemcsak Marosvásárhelyen, hanem egyszerre az ország tizenhárom megyeközpontjában szervezte meg a Román Retrómobil Klub, Vásárhelyen a Classic Carclub vállalta fel a szervezést.

Sursa: Nepujsag